Το Κτήμα Μερκούρη έχει εξελιχθεί σημαντικά από την ίδρυσή του. Αρχικά επικεντρώθηκε στην παραγωγή σταφίδας, η οικογένεια στράφηκε στην παραγωγή κρασιού στα τέλη του 19ου αιώνα με την εισαγωγή του σταφυλιού Refosco από την Ιταλία. Αυτή η ποικιλία αμπέλου έχει γίνει σύμβολο της καινοτόμου προσέγγισης του κτήματος στην αμπελουργία. Με την πάροδο των ετών, η οικογένεια επέκτεινε τους αμπελώνες της και εκσυγχρόνισε τις τεχνικές παραγωγής χωρίς να θυσιάσει τις παραδοσιακές αξίες που καθόρισαν την κληρονομιά της.
Οι αμπελώνες του Κτήματος Μερκούρη εκτείνονται σε 40 εκτάρια, όπου ευδοκιμεί ποικιλία σταφυλιών, όπως ο ελληνικός Ροδίτης, το διάσημο Refosco και άλλες διεθνείς ποικιλίες.
Τα σταφύλια αυτά επωφελούνται από το ήπιο κλίμα και το πλούσιο, ποικιλόμορφο έδαφος της περιοχής, τα οποία συμβάλλουν στις ξεχωριστές γεύσεις των κρασιών του Μερκούρη. Η δέσμευση του κτήματος για βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας διασφαλίζει ότι κάθε φιάλη αντανακλά το μοναδικό terroir της γης τους.
Το Κτήμα Μερκούρη δεν είναι απλώς ένα οινοποιείο, αλλά φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα χλωρίδας και πανίδας, συμβάλλοντας στην οικολογική ισορροπία και τη γραφική ομορφιά της περιοχής. Ελαιώνες και διάφορα μεσογειακά φυτά συμπληρώνουν τους αμπελώνες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που υποστηρίζει την τοπική άγρια ζωή. Η οικογένεια Μερκούρη είναι αφοσιωμένη στη διατήρηση αυτής της φυσικής κληρονομιάς μέσω φιλικών προς το περιβάλλον αμπελουργικών πρακτικών.
Στο Κτήμα Μερκούρη, η παραγωγή κρασιού είναι τέχνη και επιστήμη. Το κτήμα συνδυάζει τις παραδοσιακές μεθόδους με τη σύγχρονη τεχνολογία για να εξασφαλίσει την παραγωγή κρασιού υψηλής ποιότητας. Η φιλοσοφία τους επικεντρώνεται στο σεβασμό του χαρακτήρα κάθε ποικιλίας σταφυλιού, επιτρέποντας στα φυσικά χαρακτηριστικά του καρπού να επηρεάσουν τη γεύση και την ποιότητα του κρασιού. Αυτή η προσέγγιση οδηγεί σε αυθεντικά κρασιά που εκφράζουν τη γεωγραφική και πολιτιστική τους προέλευση.
Οι επισκέπτες στο Κτήμα Μερκούρη ξεναγούνται στις εγκαταστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα ιστορικά κελάρια όπου ωριμάζουν τα κρασιά. Οι γευσιγνωσίες παρέχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια επιλογή από τα κρασιά του κτήματος, που συχνά συνδυάζονται με τοπικά τυριά και ελιές. Οι ξεναγήσεις αυτές δεν αναδεικνύουν μόνο τη διαδικασία οινοποίησης του κτήματος, αλλά και την ιστορία του και το πάθος της οικογένειας για το κρασί.
Πέρα από το κρασί, το Κτήμα Μερκούρη συμμετέχει σε διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες, φιλοξενώντας εκδηλώσεις και εκθέσεις που προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία. Το γραφικό περιβάλλον του κτήματος το καθιστά δημοφιλή χώρο για γάμους, εταιρικές εκδηλώσεις και άλλες κοινωνικές συγκεντρώσεις. Η συμμετοχή της στις τέχνες και τον πολιτισμό καταδεικνύει την αφοσίωση της οικογένειας Μερκούρη στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού τοπίου της κοινότητάς της.
Το Κτήμα Μερκούρη έχει δεσμευτεί στην εκπαίδευση, προσφέροντας εργαστήρια και σεμινάρια που εστιάζουν στην αμπελουργία, τη γευσιγνωσία και την ιστορία της οινοποίησης στην Ελλάδα. Αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για να εμπνεύσουν μια νέα γενιά οινοποιών και οινόφιλων, προωθώντας την αποστολή του κτήματος να καλλιεργήσει και να διαδώσει τη γνώση για το ελληνικό κρασί και την αμπελουργία.