ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ

Η ιστορία πίσω από το ξενοδοχείο Αρεθούσα

Book Now

Μείνετε σε ένα κτίριο με ιστορία!

Το ξενοδοχείο «Αρέθουσα» στεγάζεται σε ένα ατμοσφαιρικό κατάλυμα, περίπου 130 ετών. Η κατασκευή του χρονολογείται γύρω στο 1880. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε σαν εργοστάσιο επεξεργασίας σταφίδας και κιβωτιοθέτησης με την επωνυμία «Σωματείον κιβωτοποιών και σταφιδοεπεξεργαστών». ...

Πριν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, 1915-1938, όταν η εξαγωγή σταφίδας είχε ακμάσει για τα καλά, οι αγοραστές έδιναν παραγγελίες μέχρι και 3.000 τόνων σταφίδας κάθε χρόνο. Από το 1940 και έπειτα, με την έναρξη του πολέμου, η παραγωγή σταφίδας σταμάτησε εντελώς. Τη δεκαετία του '50 και τη δεκαετία του '60 το εργοστάσιο άλλαξε ολοκληρωτικά. Αναπαλαιώθηκε και ενοικιάστηκε τελικά από μια οικογένεια, με τις αποθήκες να λειτουργούν κανονικά αλλά την παραγωγή να έχει μειωθεί σε υπερβολικό βαθμό.

Το 1989, το κτίριο πουλήθηκε και αναπαλαιώθηκε ξανά. Έπειτα από 10 χρόνια άρχισε να παίρνει τη μορφή ενός ξενώνα, φιλοξενώντας τους πρώτους του επισκέπτες. Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι από την κατασκευή του μέχρι και σήμερα το οικοδόμημα αυτό δεν έχει υποστεί καμία κατεδάφιση!

Καντε κρατηση

hotel at Ilia Peloponnese

Περιηγηθείτε στο χωριό με τους φιλόξενους ανθρώπους!

Η πρώτη αναφορά για το Κατάκολο χάνεται στις αρχές του 1850. Σύμφωνα με τους παλαιότερους κατοίκους του χωριού, η περιοχή κατοικήθηκε αρχικά από Ζακυνθινούς, Κεφαλλονίτες αλλά και από κατοίκους των περιφερειακών χωριών του Πύργου. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των μετέπειτα 70 χρόνων της μικρής αυτής κοινότητας είναι η μεγάλη και σταδιακή εξαγωγή σταφίδας και οι ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι.

Καντε κρατηση
κατάλυμα ξενοδοχείο στην Ηλεία Πελοπόννησος

Ανακαλύψτε το μύθο πίσω από το όνομα!

Η Αρέθουσα, η θυγατέρα του Νηρέα και της Δωρίδας, ήταν η συνοδός της Θεάς Άρτεμης και η νύμφη κάθε πηγής και κάθε δάσους. Προσπαθώντας να αποφύγει τον ποτάμιο Θεό Αλφειό, που την αγαπούσε παράφορα, διαπέρασε τη θάλασσα που χωρίζει Πελοπόννησο και Σικελία και έφθασε σε ένα νησί κοντά στις Συρακούσες, την Ορτυγία. Εκεί μεταμορφώθηκε από τη Θεά Άρτεμη σε «πηγή» πλούσια σε γάργαρο νερό. Τότε, ο Θεός Αλφειός μεταμορφώθηκε σε ισχυρό υποθαλάσσιο ποταμό, ώστε να ενώσει τα ύδατά του με εκείνα της πηγής, πια, Αρέθουσας. Μάλιστα, η ορμητικότητά του ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπόρεσε να τον εμποδίσει ούτε ο Αδριάς (Αδριατικό Πέλαγος).

Καντε κρατηση
Απολαύστε την απλότητα στις μοντέρνες σουίτες μας